:.(



Hüzünlü bir hava geldi suyun bu yakasına son günlerde. Anlamsız gülümsemelerin sayısı artmış da olsa, içten içe birşeyler kemirmekte karın boşluğumda. Sonbaharın geldiğini anladı sanırım içimdeki canavar, bir an önce yağmurun başlamasını, sokaklarda yürüyen insan sayısının azalmasını, moda kayalıklarının yine asıl sahipleri olan bize kalmasını, birkaç şişe şarabı çağırıyor. Onlar da zaten otomatik olarak hüznü birlikte getiriyorlar.

* * *

Pazar günü bir kayık gördüm. Rivayete göre en azından 5-6 yıldır yeri değişmemiş. O tarafa yolumu düşüren adam anlattı bana, "Burada başlamıştı o kadınla aşkımız" diye. Kayık aşkın ağırlığından mı, yaşananlara saygısından mı, yoksa tamamen "Bulduk on numara manzarayı kimse kaldıramaz beni buradan arkadaş" hissiyatından mıdır bilinmez, hiç kımıldamamış yerinden. Fotoğrafladık kendisini, mahcup mahcup bekledi fotoğrafı çekilirken, belli ki utangaçtı mizaç olarak. Belki de artık hiçbir aşık uğramıyordu yanına, post modern zamanların aşkları göl kenarlarında, terkedilmiş kayıkların kuytusunda yaşanmıyordu ne de olsa. Elimizden fazlası gelmedi, vaktimiz olsa akşamı bekler, karanlığın çöküşünü müteakip biz sığınırdık onun kuytusuna, şaraplarımızla. Olmadı ama, tatlı bir anı oldu o an.

"Gölgen gibi, adım adım .."

* * *

Bu cuma yine bilmediğim bir ufka doğru kontak açıyormuşuz. Adalarda sonbahar daha güzelmiş, daha hüzünlüymüş. Bağbozumu da yaklaşmış dediklerine göre. Şarap sevmem aslında ama, çok methettiler, kıramadım. İçeceğim birkaç kasa, tadını beyin kıvrımlarına kazıyana kadar, tabi dedikleri kadar güzelse. Yok değilse ilk yudumdan sonra yaşlı Yeni Rakı'mız yolumuzu aydınlatmaya devam eder. "Bildiğin ottan otlamak kadar garantisi yoktur" der bir inek atasözü. Yani ineklerin atasözleri olsaydı kesin derdi böyle birşey.

* * *

Çadırla, ışıldakla, portatif müzk tesisatıyla, can kırıklarıyla, hüzünlerle, kahkahalarla geliyoruz ulan ada. Bilesin. Hazır olasın. Sürpriz de değil hem, göstere göstere geliyoruz. Panzehiri bulacağız. Suçluları cezalandıracağız. Ölmeyeceğiz. İnadına.

2 Sapan Eklenmiş Bu Saçmaya:

gerbera_ferezya@hotmail.com dedi ki...

kesinlikle sonbaharda ada bambaşka..
tadını çıkar...

91 dedi ki...

umarım dediğiniz gibidir, 4 gün de olsa buradan kaçmaya ihtiyaç had safhada :) güzel ise dönüşte daha değişik bir yazıya konu olur zaten, hoş kötüyse de olur ya :)